Історична та етнографічна спадщина – частина сталого
розвитку туризму на Буковині
HERITAGE
MIS-ETC Code: 829

Чернівецька ОДА сприяє у співфінансуванні Європейського проекту

2013/09/16


Проект «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму Буковини» (HERITAGE), MIS-ETCCode 829 почав реалізовуватись на території Чернівецької області та Сучавського повіту (Румунія) з 17 травня 2012 року. Проект реалізується Чернівецьким національним університетом у партнерстві із Сучавським університетом «Штефан чел Маре» у рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013 та має на меті розвиток туристичної інфраструктури шляхом підвищення привабливості прикордонних територій. Загальний бюджет проекту складає 1 474 463,00 євро (еквівалент у грн. – 15 526 095,39), у тому числі бюджет на реалізацію проекту Чернівецьким національним університетом – 934 466,00 євро (еквівалент у грн. – 9 839 926,98).

Природньо, що під час його реалізації виникають певні труднощі, які, перш за все, пов’язані з відмінностями у законодавстві України і Євросоюзу, що потребують постійного узгодження.

Згідно умов проекту університет повинен здійснити співфінансування, яке складає 10% від загальної суми проекту. В той же час така стаття в кошторисі університету не передбачена. Університет звернувся за допомогою у вирішенні даного питання до Голови Чернівецької обласної державної адміністрації Папієва Михайла Миколайовича.

Треба сказати, що Голова облдержадміністрації з увагою віднісся до вирішенням даного питання та значною мірою посприяв усуненню даних труднощів в отриманні співфінансування цього проекту. За його допомогою вже на початку вересня університет отримав обіцяні кошти співфінансування, які склали майже 1 млн. гривень.

Для університету це перший такий масштабний проект, який має велике значення як для самого університету, так і для області в цілому, адже одними з основних його цілей є промоція туристичних можливостей Північної та Південної Буковини, збільшення потоку туристів.