Історична та етнографічна спадщина – частина сталого
розвитку туризму на Буковині
HERITAGE
MIS-ETC Code: 829

Петрівський ярмарок. Буковинський перформанс міжнародного масштабу.

2013/07/15


13-14 липня 2013 року в Чернівцях відбулось дводенне міське свято, яке об’єднало молоде та старше покоління своєю різноманітністю та гармонійністю у єдину «буковинську сім’ю».

Петрівський ярмарок відсвяткував вже 227-ту річницю з дня свого заснування. Він виник ще за часів Австро-Угорщини і виступав справжнім центром торгівлі не лише на теренах Буковини, але й всього південного Сходу Європи. На це дійство приїжджали купці з десятків європейських країн, тут укладалися важливі угоди, тут  гарно і шляхетно відпочивали та розважалися люди усіх верств населення.

Цьогорічною метою проведення даного дійства стало повернення Петрівському ярмарку історичного розмаху та слави. Саме тому вже другий рік поспіль цей ярмарок, за всю новітню історію міста, проводився в історичному центрі міста – адже саме на цих вулицях і площах, він відбувався понад сотню років тому, у часи свого розквіту. 

Прадавня історія, колорит і цьогорічний розмах Петрівського ярмарку надали цій події  центральноєвропейського значення, а Чернівці черговий раз утвердились у ролі однієї з культурних столиць Східної Європи.

Це дійство є однією з найбільших торговельно-розважальних подій країни, другий  за своєю масштабністю та популярністю після Сорочинського в Україні. Кожен з майданчиків ярмарку мав окрему тематику, на яких кількасот підприємств-виробників різних галузей, представники малого та середнього бізнесу не лише з 17-ти регіонів України, а також ближнього та дальнього зарубіжжя, представляли свою продукцію та ознайомлювали нею широкий загал учасників цього ярмарку.

У рамках ярмарку відбувся один з найбільших в Європі Міжнародний фольк-фестиваль «Буковинські зустрічі», у якому було задіяно понад 500 учасників з різних країн. Іншою, не менш важливою, родзинкою дійства став масштабний дводенний фестиваль пива і апетитних страв, під час якого на публіку очікувало безліч розваг та концерт відомих українських музикантів.