Історична та етнографічна спадщина – частина сталого
розвитку туризму на Буковині
HERITAGE
MIS-ETC Code: 829

Відкриття територіального відділення Буковинського інформаційно-комунікаційного центру історичного та етнографічного розвитку туризму у Сучаві

2013/08/08


У рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013, під егідою гасла «Спільні кордони. Спільні рішення.», Сучавський університет «Штефан чел Маре» в партнерстві з Чернівецьким національним університетом ім. Ю. Федьковича реалізує спільний проект «Історична та етнографічна спадщина - частина сталого розвитку туризму на Буковині» (HERITAGE) код 829 MIS-ETC. Цей проект транскордонного співробітництва сприятиме вдосконаленню і розвитку інфраструктури історико-етнографічного туризму за рахунок збільшення туристичного інтересу в прикордонних зонах.

Для досягнення основної мети проекту, тобто розвитку етнографічного та історичного туризму, основні дії спрямовані на диверсифікацію і поліпшення туристичних послуг, які повинні відповідати європейським стандартам у цій галузі. Переслідуючи цю мету, в рамках цього проекту, Сучавський університет відкриває 13 серпня 2013, за адресою вул. Університетська, 36, - територіальне відділення в місті Сучава Буковинського інформаційно-комунікаційного центру історичного та етнографічного розвитку туризму. Цей інноваційний центр туристичної інформації, на відкриття якого запрошуються всі охочі, спрямований, в першу чергу, на подання громадськості повної інформації про історико-етнографічні об’єкти Сучавського повіту та Чернівецької області. Територіальне відділення в місті Сучава Буковинського інформаційно-комунікаційного центру історичного та етнографічного розвитку туризму буде ефективним джерелом інформації та документації для всіх тих, хто захоплюється історією і мальовничістю Буковини, а також і для туристичних агентств і туроператорів, так як він включатиме в себе велику карту Буковини, новостворені туристичні маршрути, інтерактивний інформаційний стенд, брошури із туристичною інформацією і співробітників, які забезпечать всебічною інформацією. Крім того, в центрі буде організована постійна археологічна виставка, що включатиме пам'ятки нумізматики, яка буде включена в недавно розроблені національні та міжнародні маршрути.

Таким чином, Сучавський центр проекту стане ефективним інструментом як у питаннях історико-етнографічної пропаганди Буковини, так і стосовно сталого розвитку туризму в прикордонних зонах. Одночасно з диверсифікацією туризму на Буковині, територіальне відділення сприятиме підвищенню обізнаності громадян прикордонних зон та іноземних туристів про історичний та етнографічних потенціал регіону з метою збільшення кількості туристів на Буковині до 5%. У цьому починанні, Сучавська команда проекту отримує спеціалізовану підтримку з боку асоційованих партнерів: Сучавського музею історії та Сучавського департаменту культури і національної спадщини.

Для додаткової інформації:

Штефан Пурич, Менеджер проекту

Тел.: +004 0230 216 147

Скачати документ